VI BYGGER BADET DITT MED 10 ÅRS TETTHETSGARANTI

INVESTER I NYTT BAD

Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Bademiljø, som de eneste i Norge, tilbyr deg en garanti for at det nye badet ditt holder tett i 10 år. Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 10 års garanti er å betrakte som et verdipapir, for det øker faktisk verdien på boligen.

EKTE GARANTIORDNING

Vi i Bademiljø har forberedt oss godt for å kunne gi deg 10 års garanti på tett bad. For dette er en ekte garantiordning som gir deg rettigheter langt utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år. Garantien gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger og gulv. Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 10 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten kostnad for deg.

ØKT BOLIGVERDI

Tilstanden på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved boligkjøp. Med 10 års garanti på tett bad, får ny eier en sikkerhet for at det i garantiperioden ikke dukker opp uforutsette utgifter som følge av utette våtrom. Det er noe som mange er villige til å betale ekstra for og som øker verdien på din bolig.

For at vi skal kunne garantere at badet ditt holder tett i 10 år, må vi bygge rommet fra bunnen av. De fleste av bedriftene i Bademiljø tilbyr en 10 års tetthets-garanti ved totalrehabilitering av bad. Se etter Garanti-symbolet eller spør om din Bademiljøbedrift tilbyr dette. På sikt, vil flere av våre butikker tilby denne garantien.

Du kan lese mer om garantiordningen ved å laste ned dette dokumentet.

Bad pusset opp med 10-års tetthetsgaranti

Her får du se et lite utvalg bad pusset opp av Bademiljø Experten og Bademiljø Søstrene Amundsen i Oslo, Bademiljø Jar-Tek Rør i Bærum og Bademiljø Werner Barth i Sandefjord. I tillegg kan du lese hva de stolte baderomseierne synes om oppussingsprosessen fra gammelt til nytt bad.

Ofte stilte spørsmål om 10 års garanti på tett bad

Bortsett fra løsninger og synlige produkter bør man være opptatt av hvilken dokumentasjon man får på de utførte arbeidene når jobben er ferdig. Det er ikke bare en FDV, (drift og vedlikeholdsveiledning) som er viktig, men også dokumenter som viser at jobben er utført etter gjeldende forskrifter og beskrivelser.

Hvis du skal selge boligen din, så kan det være en stor fordel å kunne dokumentere de arbeidene som er gjort. Foreligger det ingen dokumentasjon, så kan taksten på boligen reduseres på grunn av usikkerhet rundt arbeidene som er utført.

Hvis en Bademiljø-bedrift opphører, gjelder fortsatt Bademiljø-kjedens tetthetsgaranti på bad som bedriften pusset med 10 års tetthetsgaranti. Skulle du være så uheldig å få en lekkasje i membranen på gulv eller vegg som gjør at badet ikke lenger er tett, så vil en annen Bademiljø-bedrift komme og reparere denne skaden kostnadsfritt. Hvis en bedrift tilbyr 10-års garanti og ikke er medlem av Bademiljø- kjeden, ville jeg først og fremst stilt spørsmålet om hva som skjer hvis denne bedriften opphører.

Nei, det er det ikke. Bademiljø gir en garanti på tettheten på rommet. Hvis du skulle få problemer med tettheten er det en type skade som ingen forsikringsselskaper dekker. De dekker kun brudd i rør og ledninger. Så hvis det oppstår et brudd i rørene dine er det som regel husforsikringen som dekker dette. Men er det lekkasje i membran så gjelder Bademiljøs Tetthetsgaranti.

Alltid! Det er et av kravene for å bygge et bad med 10 års tetthetsgaranti. I tillegg skal all dokumentasjon overleveres til deg som kunde, enten i perm eller elektronisk, og du skal i tillegg ha en overtagelse slik at man er enige om datoen for når selve garantien gjelder fra.

Nei, ikke alle. Hvis du ser på oversikten på ”Finn Rørlegger og butikk” så er det et 10 års garantisymbol som du kan klikke på for å få frem bedrifter som tilbyr dette i ditt fylke. Alle bedrifter i Bademiljø som bygger bad med 10 års tetthetsgaranti er kvalifisert til dette gjennom å være Godkjente Våtromsbedrifter i Fagrådet for våtrom.

Nyttige artikler

Forsikring dekker ikke alle vannskader på badet
Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem. I fjor var 2700 av disse grunnet utette våtrom, hvor 500 skyldtes dårlig håndtverk. Dessverre dekker de færreste forsikringer dårlig utført arbeid og vedlikehold på badet. Så hva gjør du? Satser du på at det ikke skjer deg?
NS 3600 setter høye dokumentasjonskrav
Uten dokumentasjon på utført arbeid kan et nytt bad få samme verditakst som et gammelt oppussingsobjekt. Årsaken er NS 3600.
Kvalitet og sertifisering er viktigst
Hos en av landets største rørleggerkjeder har de ikke bare fokus på at medlemsbedriftene skal ha sertifiseringer og godkjenninger i boks. Alle produktene, fra membran og rørsystemer til blandebatterier og armaturer, er nøye utvalgte.