Budsjettkalkulatoren

Jeg planlegger en:

1: Hvor stort er badet ditt?

8 m²

2: Hvilken baderomsstandard tenker du deg?

Høy standard

Ønsker du enkle fliser på gulv og vegger, eller en kombinasjon av flis og andre overflater, bør du budsjettere for et baderom av middels standard. Et slikt bad består som regel av et badekar eller en dusjløsning og klosett og baderomsmøbler av god kvalitet til en overkommelig pris. Hos oss finner du et stort produktutvalg innen mange ulike stilarter. Drømmebadet er ikke langt unna!

Grundig grunnarbeid

Uansett hvilken standard du ønsker på ditt nye bad, er det viktig å gjøre et ordentlig grunnarbeid. Omfanget av grunnarbeidet vil kunne varierer fra bad til bad, og vi gjør oppmerksom på at det i budsjettkalkulatoren er tatt høyde for full rehabilitering av badet hvor grunnarbeidet inkluderer nedriving av det gamle badet helt ned til stenderverk, oppbygging av gulv og vegger etter dagens krav, gulvavretting og støpemasser, membraner, utskifting av sluk, nødvendige rørarbeider og elektrisk gulvvarme. Hvis ombygging av badet medfører sammenslåing av flere rom, forsterking av bjelkelag, ekstra isolering eller endring av andre tunge bygningsmessige konstruksjoner vil det medføre ekstra kostnader.

Vi har lang erfaring med bygging av bad og vil alltid gi deg den beste fagmessige vurderingen av hva slags type grunnarbeid ditt bad vil trenge for at du skal få det beste resultatet. Selvsagt sørger vi også for rydding og bortkjøring av avfall.

Alt du trenger å tenke på er hvilket nivå du ønsker på inventaret på badet ditt; standard, høy standard eller eksklusiv standard.

Priskalkulatoren må kun anses som veiledende og er basert på et landsgjennomsnitt av hva våre butikker tar betalt for total oppussing av bad. Dette innbefatter bygningsmessige inngrep i gulv og vegger, samt nye overflater, elektriske arbeider/varmekabler, samt møbler, utstyr og inventar. Dersom du bor i by kan det forekomme noe høyere priser grunnet redusert tilgjengelighet og vanskeligere adkomst til boligene.

Ta kontakt med din nærmeste Bademiljøbedrift for å be om en befaring og pristilbud.

Steg 3: Estimert budsjett

8 m²
Høy standard

Budsjettdetaljer

Estimat

 • Demontering og riving av bad

  Demontering og rivning er første skritt mot et nytt baderom. I denne delen av prosessen gjøres tildekkinger av øvrige rom, avfallsplanlegging, og kanskje er det mulig å få inn en midlertidig klosett? Det er viktig å ha kompetanse på bærende gulv og vegger når dette gjøres slik at man ikke river mer enn man skal.

 • Forsterking av vegger og gulv

  Mange eldre hus er ikke konstruert for å tåle for eksempel tunge støpemasser i et nytt våtrom. Det er derfor viktig å vite om gulvet holder, eller om forsterking av gulv er nødvendig. Det er også viktig at veggene er riktig konstruert for videre oppbygging.

 • Isolering og oppbygging

  Når oppbygging av badet starter igjen, er det viktig at alle detaljer er planlagt. Det er nå alt opplegg for elektriske uttak blir satt inn og det er nå rørleggeren plasserer inn rør slik at dusj og eventuelt badekar kommer på riktig sted. Når veggene er tettet igjen er det mye jobb å skulle endre på rørføringer og lignende.

 • Vegger, tak el og membran

  Nå er vi inne i den delen av arbeidene som er helt avgjørende for rommets tetthet. Når veggplater monteres, gulv støpes og alle skjøter og overganger skal være tette er det viktig å vite hva man gjør. Denne fasen ender med en vanntest av gulvet for å sjekke om alt er i orden.

 • Støpearbeider og overflater

  Flisleggingen på et bad er en tung jobb og må utføres med presisjon etter de avtaler som er inngått. Kommer man galt ut her er jobben med å gjøre om meget krevende og kan medføre store ekstra kostnader.

 • Montering og belistning

  Badet tar endelig form, om man får nå et inntrykk av hvordan rommet blir når det er ferdig. Det er også avgjørende at veggklosetter som skal monteres gjøres etter forskriftene. Nå monteres alt av inventar og alle håndverkerne gjør "finisharbeidene".

 • Opprydding og overlevering

  Når badet er ferdig er det viktig med opprydding og bortkjøring av avfall. Vi gjennomfører også en overtagelse av baderommet slik at man er helt sikker på at alt er etter avtale. Vi gratulerer så mye med et nytt bad!

Estimert budsjett: ...

Vær oppmerksom på at dette kun er en indikasjon på priser.
Prisen reflekterer synlig inventar definert innenfor denne kategorien.