Baderom. Foto.

Skrevet av
Bademiljø

Derfor er nytt bad en god investering

Badet i boligen din har sett sine beste dager, og selv om lommeboken stritter imot, er det på tide å pusse opp. Ut med gamle fuktskader og muggent dusjkabinett. Inn med italienske fliser og vegghengt klosett. Det er nå du har valget - vil du ha null eller full uttelling på investeringen din?

På grunn av forskriften NS 3600 som hele takst- og meglerbransjen anbefaler at tas i bruk,  har nemlig badet blitt en enda bedre investeringsmulighet. Vi vet alle at å pusse opp badet skikkelig kan bli dyrt. Det koster å ha håndverkere i arbeid og det koster å være kar. Men kostnaden trenger ikke være en utgift. Det trenger ikke være penger du aldri ser snurten av igjen. Kostnaden kan være en investering som over tid vil vokse og som du vil tjene på.

Med nytt bad sitter pengene løst

Har du en plan om å en gang selge boligen din - og det har jo de fleste av oss - har badet mye å si for hvor mye du får solgt den for. En bolig med nyoppusset bad kan fort gå for langt mer enn en bolig med de samme spesifikasjonene i samme området med et gammelt bad. Årsaken er at oppussing er både tidkrevende og dyrt, og de fleste ønsker å kunne flytte rett inn og nyte komforten. Pengene sitter løsere hvis bad og kjøkken er i god stand.

Så hva innebærer betyr denne forskriften for deg som boligeier? Forskriften er utarbeidet av Norsk Standard og har fått navnet NS 3600. Den gjelder ved kjøp og salg av bolig, og sier at ved hvert salg bør det følge en utfyllende tilstandsrapport, også kalt boligsalgsrapport. For å kunne få en god karakter i denne rapporten (0 er feilfritt, 3 betyr store mangler), må du kunne fremlegge dokumentasjon på alt arbeid som er utført. Kan du ikke det, nullstilles verdien i boligtaksten.

Har du pusset opp badet til mangfoldige tusen kroner uten å kunne dokumentere det, kan du risikere å ikke få en krone igjen for det.

Det fantastiske med denne nyheten er derimot at hvis du velger å bruke en seriøs håndverker som dokumenterer hele prosessen etter de nye forskriftene, blir utgiften en reell investering. Der andre ender med nullverdi, får du full verdi for penga.

Gode håndverkere gir profitt

Skal du så vinke farvel til sprukne fliser, dårlig ventilasjon og et toalett som ikke trekker ned skikkelig, har det aldri vært viktigere å velge håndverkere med omhu. Selv om Syden-ferien til neste år blir satt på vent, kan du nå se frem til dagen salgsprofitten tikker inn på konto og du kan ta med hele familien på jorden-rundt-reise i stedet.

Ekspertene anbefaler å velge en seriøs totalleverandør som kan styre renoveringsprosjektet fra A til Å. Da har du kun én aktør å forholde deg til, og du velger du kan senke skuldrene og føle deg trygg på at alle involverte har fagkunnskap og sertifiseringer som trengs.

Hos Bademiljø finner du både fagfolk, spennende produkter og gode tilbud. Med over 110 godkjente rørlegger- og våtromsbedrifter over hele landet, tar vi enhver utfordring, uavhengig om problemet er stygge fliser eller vanskelige fuktskader. Vi er også de eneste i Norge som tilbyr 10 års tetthetsgaranti på renoveringen.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.