10 gjør-det-selv interiørtips til badet! bilde

10 gjør-det-selv interiørtips til badet!

Du kommer langt med litt kreativitet, maling og noen vannfaste tusjer. De kuleste effektene på badet kan du nemlig lage selv. Billig og miljøvennlig er det også!

1. POTTESKJULERE

Planter på badet er fint og sukkulenter trives spesielt godt her. Disse potteskjulerne er laget av gamle brusflasker, du bare klipper til riktig form og maler dem med hobbymaling. Superfine, synes jeg! Du kan også endre en kjedelig hvit potteskjuler til en trendy og tøff en ved å male et enkelt geometrisk mønster. Ikke gjør det på frihånd og husk å bruke maskeringstape. 

2. KNAGGER

Kobber er trendy som bare det og den røffe industristilen er fortsatt med. Du kan lage håndkleknagger av rørkoblinger i kobber. Fest dem med superlim utenpå små, rette veggknagger fra Ikea el.l. 

3. MAGASINHOLDER

Henger du en enkel kleshenger i metall på en liten krok, får du plutselig en stilig magasinholder. 

4. SMÅOPPBEVARING

Gamle skuffer kan brukes som fine oppbevaringsbokser til parfyme, såpe og kremer. Innslag av gamle og rustikke elementer gir varme og personlighet til interiøret på badet som ellers kan bli litt kaldt. Hold øynene oppe for fine skuffer neste gang du er på loppemarked!

5. DUSJFORHENG

Et kjedelig hvitt dusjforheng blir kjempeaktuellt og dekorativt med et geometrisk mønster i glade farger. Den tålmodige kan sy på mønsteret med tråd/garn som tåler vann. Den utålmodige kan bruke vannfast dekortusj. Det er lurt å skisse opp med en linjal og en bløt blyant først. 

6. DØRDEKOR

Mange bad har flislagte, hvite vegger. Fint, men det kan bli litt kjedelig også. Døren til badet kan brukes som dekorelement og med maskeringstape, linjal, vater og litt maling får du en kjempekul effekt i et ellers rolig interiør. 

7. KRUKKER

Du trenger noen gamle Norgesglass eller andre bokser med lokk, lekedyr i plast, litt sterkt lim og matt spraymaling. Eller du kan bare lage enkle, geometriske mønstre med en vannfast tusj. Superfine og praktiske til oppbevaring av q-tips, bomullsdotter og annet baderomsstash. 

8. SKITTENTØYKURV

Maling i en knallfarge på nederste del av en skittentøykurv i bast, gir badet et moderne og morsomt blikkfang. 

9. KASSE TIL HÅNDKLÆR

En gammel eplekasse kan brukes til oppbevaring av håndklær. Mal et fint mønster på og sett på noen hjul. Spesielt lurt hvis du har et trangt bad, da kan du flytte kassen rundt etter behov. 

10. STIGE

Stige brukt som håndkleholder/tørker har vi sett en stund. Men en gammel stige kan også bli en fin hylle hvis du henger noen trådkurver på stegene. Du kan kombinere ved å la de to øverste stegene være til kurver og resten til å henge håndklær på.

Lykke til med store og små gjør-det-selv-prosjekter!

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.