Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
BADEKAR, KILDEN TIL HVERDAGSLUKSUS! bilde

Skrevet av
Heidi

BADEKAR, KILDEN TIL HVERDAGSLUKSUS!

Eureka! ropte Arkimedes fra badekaret da han oppdaget loven om oppdrift. De fleste av oss har til gode å løse store matematiske gåter der vi ligger og dupper, men badekaret kan til gjengjeld hjelpe oss til total avslapning og velvære.

Badekarets historie er lang. De første badekarene sies å skrive seg helt tilbake til 3300 år f.Kr, i India hvor de allerede den gang hadde avanserte avløpssystemer. I moderne tid har badekaret vært viktig for hygienen. På 50-, 60- og 70-tallet hadde badekaret en sentral plass i norske baderom, og det var i badekaret man gjorde den skikkelige kroppsvasken. Men fra begynnelsen av nittitallet valgte mange å bytte ut badekar med moderne dusjkabinett og senere dusjhjørner. I dag har badekaret fått sin renessanse. Nå skal det gjerne stå midt i rommet som et frittstående symbol på at man i en hektisk hverdag også tar velvære på alvor.

Badekarene har de siste årene endret seg mye utseendemessig. De er ikke lenger så kalde som før, materialer som kunstmarmor, støpejern og akryl benyttes fremfor de kalde emaljekarene. De kommer i all verdens former og farger og er ikke lenger kun hvite og i standardstørrelse.  Valgene er mange og det er mulig å finne et badekar som er akkurat perfekt tilpasset din stil og dine behov. Dykk ned i billedserien under og la deg inspirere!

 

Interform Urban

Interform iTub

Interform Vienna

 

Svedbergs badekar

 

 Inspirasjon fra Pinterest (badekarene er ikke en del av Bademiljøs sortiment)

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.