Miljøvennlig bademiljø bilde

Skrevet av
Heidi

Miljøvennlig bademiljø

Vi har alle et ansvar. Og i dag finnes produkter som kan hjelpe oss å føre en mer miljøvennlig livsstil, også på badet. Hva kan vi gjøre? Under finner du noen enkle og miljøvennlige tips:

INSTALLER EN SPAREDUSJ

Det kan være mye å spare på å bytte til en sparedusj, både for de som liker å stå lenge i dusjen og for de mer effektive. Hvorfor? Jo, selv med samme trykk vil en sparedusj bruke 50 % mindre vann! Og det sparer ikke bare miljøet, her er det penger å spare også for du varmer bare opp halvparten så mye vann. Kombinert med et termostatbatteri vil du merke forskjell, ikke når du dusjer, men på strømregningen.

Oras Optima

RENGJØR PÅ NATURLIG VIS

Det er en grunn til at det er dødningshoder, kryss, røde trekanter og det som verre er på mange av rengjøringsproduktene du kjøper. De inneholder stoffer som hverken er bra for helsen vår eller for miljøet. Det fine er at du kan bruke helt naturlige produkter som gjør jobben like effektivt. Sitronsaft og litt bakepulver rengjør vel så bra som en hvilken som helst skrubbekrem. Og hvit eddik og bakepulver får badet ditt til å skinne. Tilsetter du noen dråper lavendel eller eukalyptusolje lukter det i tillegg nydelig og virker antiseptisk.

Sitron er et glimrende rengjøringmiddel på kalkbelegg

MONTER BERØRINGSFRI SERVANTKRAN

Uansett hvor mye du prøver å være bevisst vannforbruket i vasken, vil det renne ut hundrevis av liter med bortkastet vann når du pusser tenner, vasker ansiktet og gjør dine daglige hygienerutiner. Monterer du en servantkran med berøringssensor vil det være energisparende og bra for både miljø og lommebok. Noen av servantkranene har i tillegg vannbegrenser som gjør at vi bruker enda mindre vann.

 Oras Optima

BRUK MILJØVENNLIGE PRODUKTER

Tenk grønt også når det kommer til baderomsproduktene dine. I dag finnes det mange, flotte økologiske produkter på markedet. Ikke bare sparer det miljøet, men det er bedre for deg og helsen din også. Hvem trenger egentlig parabener? Og jo flere som krever økologiske produkter, desto større blir utvalget og lavere blir prisene. Bra for alle!

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.