Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Badet - Mitt pusterom bilde

Skrevet av
Heidi

Badet - Mitt pusterom

Badet er det siste enerommet. Når du lukker døren til badet gir du verden et tydelig signal om at du vil være alene. På badet er det ingen skjermer som roper på deg. På badet er det ingen barn som roper på deg.

På badet er det ingen middag som skal lages eller lekser som skal leses eller senger som burde vært redd opp. For badet stiller ingen krav til deg. Ingen andre enn at nå, nå skal du ta vare på deg selv.

Mitt eget bad er jeg ganske fornøyd med. Det er ikke perfekt. Jeg mangler blant annet en kul lampe i taket og benkeplaten har begynt å bli slitt. Jeg har en stor og deilig dusj, men lengter etter badekaret i mitt liv. Allikevel synes jeg det er det beste rommet i huset. På kalde vinterdager lukker jeg døren og legger meg rett ned på de varme flisene. Det er her jeg gjør alle mine små og store velværeritualer. Det er her jeg kan gå fra sliten i speilet til pen i speilet. Her er  det rent og rolig. Og en dusj, det hjelper mot alt.

Du angrer aldri på et bad, heter det. Et sjøbad, nei. Men en gang malte jeg veggene på badet mitt knall turkise. Det fikk jeg angre allerede dagen etter da jeg så mitt blekeste ansikt i speilet. Turkis gjorde ingenting godt for meg. Det var heldigvis bare å male om. De fleste bad har fliser og andre dyre materialer. Kanskje er det derfor mange bad er så like og så hvite? Fordi badet er så-lenge-til-neste-gang-vi-pusser-deg-opp-rommet?

Men hva om det nettopp er sorte fliser som hadde gitt deg den lille luksusfølelsen av å være på et fint hotell? Marokkanske fliser hadde kanskje satt tankene til fjerne strøk og ferie? Eller hva med knallrøde fliser på gulvet som matcher neglelakken på tærne? For de litt mer pysete går det an å begynne i det små. Selv har jeg byttet ut hvite håndklær med noen stripete i lekre farger.

Uansett hva du velger, så husk å velge med hjertet. Finn ut hva akkurat du liker og hvorfor. Du skal trives på badet ditt. Det er pusterommet ditt. Det er det første rommet du besøker om morgenen og det siste før du legger deg.

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.