Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA
Gå til hovedside for: HAGE OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Signa og Sense - ren og pen design fra Oras bilde

Skrevet av
Heidi

Signa og Sense - ren og pen design fra Oras

Med fokus på komfort, energisparing og design, har Oras vært en pioner innen produksjon av dusj og kraner. Helt iden 1945 har de levert vakre og nyskapende løsninger på løpende bånd. Signa og Sense er ingen unntak, disse leverer på alle krav man måtte stille til en kran av 2016. Og litt til.

Sense er  laget i samarbeid med anerkjente Alessi og Signa har høstet designpriser. Begge er gode bevis på at vi her har med design i verdensklasse å gjøre. Sense med sitt stramme, elegante utseende, nesten flyvende og helt uten håndgrep, men med et lett touch for å aktivere vannstrålen. Og Signa, en liten skulptur med alle kjennetegn til en god tredimensjonal form. Den skifter nemlig utseende når du ser den fra ulike vinkler, like vakker og alltid interessant. Men her er også flere både praktiske og miljømessige fordeler vi skal ta en nærmere kikk på.

 

ORAS SIGNA

Kranen finnes både i en hybridversjon og en manuell ettgreps versjon, for ulike bruksområder og behov du måtte ha i hverdagen. Hybridversjonen kan betjenes manuelt eller ved hjelp av den berøringsfrie sensoren. Slik bruker du mindre vann og sparer både miljøet og penger. Det er flere situasjoner i hverdagen vi bruker mer vann enn nødvendig. Både til håndvask, tannpuss og vask av servant holder det med noen sekunders vannstråle. Andre ganger trenger du mer vann og da er den ettgreps servantkranen det du trenger. Hybridversjonen gir deg valget hver gang du skal bruke vann til daglige formål. Sensoren i hybridversjonen aktiveres ved å føre hånden på siden av tuten. Kranen vil automatisk lukkes etter seks sekunder og den svingbare fleksible tuten tillater deg en 150 graders driftradius. Her snakker vi om økt komfort og bedre hygiene. Både hybrid og den manuelle versjonen er tilgjengelig med Bidetta hånddusj.

 

ORAS SENSE

Rodrigo Torres er designeren fra Alessi som står bak Oras Sense. I en årrekke har han markert seg som en spennende designer og har jobbet for andre kjente merkevarer som Nike og Poliform. Har han deltatt på flere internasjonale utstillinger, blitt tildelt prestisjetunge designpriser og publisert arbeidet sitt i noen av de viktigste designpublikasjonene i verden.

For Oras har han designet Sense, et elektronisk armatur som kombinerer estetikk og bærekraftig teknologi. Med Sense sparer du vannforbruk på en innovativ måte, uten at det går på bekostning av hverken estetikk eller brukervennlighet. Et menneskelig touch er alt som skal til: ved å trykke lett på toppen av kranen i ett sekund holder kranen åpent i 6 sekunder. Holder du lenger på toppen av kranen, vil LED-lyset aktiveres og kranen vil være åpen i 60 sekunder, om den ikke lukkes manuelt før det.

 

Morgendagens krav til gode produkter er økologi og vakker design i skjønn forening. SIGNA og SENSE er to produkter vi er stolte av å presentere som nyskapende, praktiske og godt levert av kvalitetsprodusenten ORAS. 

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.