Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA
Gå til hovedside for: HAGE OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Velg riktig sluk til badet bilde

Velg riktig sluk til badet

Når vi bygget bad hjemme hos meg var det en ting jeg overhodet ikke tenkte på. Sluket. Det angrer jeg på nå, for her er det mer å velge i enn de fleste er klar over.

Et designsluk er ingen kostbar affære. For cirka 7-9000 kroner ekstra får du akkurat det designet som kler badet ditt best og en hel rekke praktiske fordeler på kjøpet. Og når man tenker på at de fleste legger flere hundre tusen i å bygge nytt bad, blir ekstrakostnaden til sluk en veldig liten del av totalbudsjettet. Endel rørleggere er ikke vant med de nye designslukene og derfor “glemmer” de ofte å nevne at dette er et alternativ når du skal bygge bad. For du må ha en profesjonell håndverker til å montere det. Det er mulig å bytte ut et gammeldags sluk med et nytt designsluk, men det blir selvsagt dyrere enn å planlegge det på forhånd.

Det er noen helt klare fordeler med designsluk. Du kan for eksempel velge store gulvfliser, designsluk krever nemlig bare fall i en retning. Personlig synes jeg det er irriterende å stå midt på sluket når jeg dusjer, men med designsluk i hjørnet eller langs veggen er problemet løst. Det blir også mindre støy når vannet ikke hamrer rett ned på en stålrist. Og noe av det beste, moderne designsluk har en egen hårsil som er superenkel å rengjøre. Hadet på badet, neseklype og gummihansker langt ned i støpejernssluket! Velkommen til badet hvor sluket også er en viktig del av interiøret.

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.