Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
INR Design din egen dusj bademiljo

Skrevet av
Bademiljø

Design din egen dusj med modeller fra INR

INR har tegnet dusjløsninger i flere tiår. De er opptatt av å skape den beste dusjopplevelsen du kan få. Derfor finner du flere modeller og muligheter til å skreddersy din dusjløsning. Vi viser deg noen av mulighetene med INR LINC-serien.

Denne gangen har vi valgt å fokusere på LINC-serien og dusjhjørnene LINC Niagara og LINC Angel. LINC-serien, som består av flere modeller enn de to nevnte, var faktisk verdens første svanemerkede dusjvegger. Serien gir nesten ubegrensede valgmuligheter, med ulike dimensjoner, glass og håndtak.

STEG 1 – VELG MODELL

LINC-serien fås for plassering i nisje, hjørne, på badekarkant og midt på veggen. Hjørneløsningen med sine to svingbare dører er perfekt med tanke på tilkomst, og er lett å rengjøre.

INR LINC modell dusjhjorne bademiljo

LINC Angel gir badet og dusjrommet en større og luftigere følelse. De rette dørene er vendbare, og det patenterte løftehengselet med vinkeljustering og maksimale åpningsmål er med på å gjøre dette til en av INR sine mest populære dusjhjørner.

LINC Niagara har en egen evne til å tilpasse seg ulike rom. De buede dørene kan slås inn mot veggen og hvis du bestiller ulike mål på de ulike dørene, kan de monteres enten til venstre eller høyre, eller asymmetrisk. Niagara kan faktisk fås i hele 258 ulike kombinasjonsmuligheter.

STEG 2 – YTTERMÅL

Hvor stor dusj har du plass til? Når du skal finne riktig dimensjon på dusjveggene dine gjelder avstanden fra innvendig hjørne til ytterkanten på veggprofilen. Både Angel og Niagara kan levere dusjvegger fra 700 mm og opp til 1 000 mm.

Tips! Standardhøyde for begge modellene er 2000 mm, men LINC Niagara kan skaffes i en lavere høyde, 1 800 mm i dimensjonen 900x900 mm. Har du et baderom med rare vinkler eller av andre grunner trenger måltilpassede dusjvegger, kan du med LINC Angel få måltilpasset dusjdørene i intervallet 200 til 1 000 mm.

STEG 3 – GLASS

Det er forskjell på glass. Ulike tykkelser, opasiteter og toner gir deg kreative muligheter når du skal designe din dusjløsning. Til alle INR sine dusjvegger brukes det termisk herdet sikkerhetsglass. Herdingen gjør glasset betydelig sterkere enn vanlig glass. Om ulykken likevel skulle skje, granulerer glasset og danner små ufarlige biter.

Til LINC-serien brukes det et 6 mm sikkerhetsglass, og du har muligheten til å velge mellom hele fem ulike glasstyper – klart glass, klart glass med Timeless®, frostet glass, grått glass og stripet glass.

INR LINC glass dusjhjorne bademiljo

Hva er egentlig forskjellen på de ulike glasstypene? Som alle transparente glasskvaliteter gir klart glass ekstra romfølelse på badet og løfter frem dusjmiljøet på innsiden. Klart glass kan også leveres med den permanente overflatebehandlingen Timeless®, som beskytter mot avleiringer fra for eksempel vann og såpeprodukter, og gjør overflaten lettere å holde ren.

Ønsker du mindre innsyn kan frostet, grått eller stripete glass være noe for deg. Frostet glass gjør dusjveggene halvtransparente på en måte som slipper inn lys samtidig som det skjermer. INR har også grått glass, eller farget glass i en sober gråtone, som understreker dusjmiljøet på en elegant måte. Det grå glasset har en vel avveid transparens som reduserer innsyn, men du vil likevel aldri få følelsen av å være innestengt.

Den siste glasstypen er stripete glass med 15 mm klart glass i mellom frostede glassfelt. Dette er med på å skape ens egen private sfære i dusjen, uten at det går på bekostning av lys og rom.

STEG 4 – PROFIL

Velg mellom tre forskjellige profiler – blankpolert, mattbørstet og signalhvit.

INR LINC profil dusjgjorne bademiljo

Tips! Velg profil i samme farge som servant- og dusjbatteri for å skape et helhetlig uttrykk på badet.

STEG 5 – GREP OG HÅNDTAK

Alle INR sine dusjløsninger leveres med et av deres veldesignede grep eller håndtak. I LINC-serien inngår grepet Cirkel som standard, men hvis du skulle falle for avrundet bøylehåndtak kan du bestille det istedenfor uten ekstra kostnad. Uansett om du velger grepet Cirkel eller bøylehåndtaket leveres disse i samme utførelse som valgt profil.

INR LINC grep dusjhjorne bademiljo

1 Grep Cirkel | 2 Avrundet bøylehåndtak

STEG 6 – TILBEHØR TIL DUSJHJØRNET

Dusjløsningen leveres selvsagt med transparente lister mot gulv og andre overganger i dusjveggens konstruksjon. Sammen med riktig gulvfall hjelper listene med å holde vannet på riktig side i dusjrommet.

I tillegg har du med LINC dusjveggene muligheten for borrfri montering. Med borrfri montering slipper du å ta hensyn til bakenforliggende materialer, membran og installasjoner skjult i veggen. Istedenfor å borre og skru, limer du aluminiumprofilen trygt på veggen. Dette egner seg godt på flis, naturstein, betong, glass og metall. Dusjveggen kan også demonteres uten å etterlate seg merker.

Tips! For full oversikt over alle dusjkombinasjonene, besøk dusjverkstedet til INR. Når du har funnet ønsket dusjkombinasjon, sender du den til din valgte Bademiljøbutikk.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.

;