Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Uponor vannbåren gulvvarme til alle gulvtyper

Skrevet av
Bademiljø i samarbeid med Uponor

Vannbåren gulvvarme til alle typer gulv

Er det du, eller varmeanlegget som bestemmer hvor skapet skal stå? Vannbåren gulvvarme skjuler seg under gulvoverflaten, og gir deg full møbleringsfrihet. Uansett om du bygger nytt eller rehabiliterer, så finnes det løsninger for alle typer bygg og behov.

Les også: Vannbåren gulvvarme - energismart og komfortabelt

BEHAGELIG OG ALLERGIVENNLIG INNEKLIMA

Vannbåren gulvvarme er usynlig, lydløs, komfortabel og samtidig økonomisk. Når varmen kommer nedenfra, fordeles den jevnt og fyller rommet helt. Med varme gulv kan du faktisk senke romtemperaturen med et par grader, og likevel oppleve en komfortabel varme.

Vannbåren gulvvarme er dessuten bra for et allergivennlig inneklima. For i motsetning til tradisjonelle oppvarmingssystemer som kan forårsake dårlig inneklima som følge av brent støv og midd, gir vannbåren gulvvarme ingen oppvirvling av støv eller fare for overoppheting.

Behagelig og allergivennlig inneklima med vannbåren gulvvarme

GULVVARME TIL ALLE TYPER GULV

Andre typer varmesystemer kan gi godt med varme, men allikevel er det kalde gulv. Det er egentlig ikke så rart, for naturens lover sier at varm luft stiger oppover. Er du lei av å alltid måtte gå med ullsokker inne? Med gulvvarmesystem fra Uponor får du lun varme på alle typer gulv. Uansett om du ønsker deg robust steingulv i gangen, fliser eller belegg på badet, eller parkett i stuen – mulighetene er mange og valget er ditt. Vannbåren gulvvarme gir hele gulvoverflaten jevn og lun varme, slik at du kan gå barbent uansett årstid, også på steingulv.  

Les mer om fordelene med vannbåren gulvvarme og de ulike mulighetene du har med ulike tuper gulv i brosjyren om Uponor Gulvvarmesystem, eller på Uponor sine sider

SPØRSMÅL OG SVAR OM VANNBÅREN GULVVARME:

Siden vannbåren gulvvarme er et skjult varmesystem, forenkler det både møbleringen og husrengjøringen. Vannbåren gulvvarme gir også et veldig godt inneklima, med jevn og lun temperatur i hele rommet. Med romregulering kan du i tillegg kontrollere og regulere temperaturen i hvert enkelt rom.

Ja! Uponor tilbyr en universal aktuator som kan monteres direkte på fordeleren, selv om det ikke er et Uponor Gulvvarmeanlegg. Dette gjør det mulig å oppgradere gamle/eksisterende anlegg til ny energismart teknologi.

Den beste komforten får du med romtermostater og separat regulering i alle rom. Husk at teknologien i romreguleringen drifter ditt gulvvarmeanlegg på en energismart måte.

Det er enkelt å senke nattetemperaturen i rom med gulv som er tilvirket av lette materialer, da kan varmen økes og senkes relativt raskt. I rom med betonggulv tar det derimot noe lengre tid å endre temperaturen.

En gulvvarmefordeler forener alle gulvvarmesløyfene. Dersom man har romregulering er det tilkoblet aktuatorer på gulvvarmefordeleren, som åpner og lukker tilførselen av varmt vann etter behov.

Det anbefales å maks ha en gulvoverflatetemperatur på 26°C.

Frostfare kan forekomme på hytter og fritidshus som blir stående uten varme om vinteren. Hvis det er fare for frost, anbefaler Uponor at vannet i gulvvarmesystemet blandes med frostvæske.

Sirkulasjonspumpe sørger for at vannet i rørsløyfene sirkulerer til og fra varmesentralen.

 

SPØR OSS I BADEMILJØ OM GULVVARME

Varme og energi hos BademiljøFor mer informasjon om Uponor gulvvarme, kontakt oss på Facebook eller ta kontakt med en av våre rørleggere. Se oversikten over hvilke Bademiljøbedrifter som jobber med varme og energiløsninger, eller spør din lokale bademiljøbutikk om de tilbyr installasjon av gulvvarme.

Om forfatteren

Bademiljø i samarbeid med Uponor

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.