Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Uponor vannbåren gulvvarme

Skrevet av
Bademiljø

Vannbåren gulvvarme – energismart og komfortabelt

Vannbåren gulvvarme er førstevalget for alle som ønsker et optimalt innemiljø, bo-komfort og samtidig ha valgfrihet når det gjelder oppvarmingskilde. Med vannbåren gulvvarme kan du velge selv hvilken energikilde du vil benytte. Den deilige, jevne varmen fra vannbåren gulvvarme er en sikker vinner hos store og små.

Vannbåren gulvvarme er tilgjengelig for alle, enten du skal bygge nytt eller rehabilitere. Kombinerer man førstevalget med de gode støtteordningene til Enova, behøver heller ikke investeringen å bli uoverkommelig. Det spiller ingen rolle om du bor i enebolig eller leilighet. Uponor har løsninger både til nybygg og ved rehabilitering. Har du allerede et vannbårent gulvvarmeanlegg uten styringssystem, kan en oppgradering med Uponor Smatrix øke komforten og spare energiforbruket opptil 20 prosent.

SPARER ENERGI MED VANNBÅREN GULVVARME

Enova har etablert gode og enklere støtteordninger som legger til rette for at flere kan velge vannbåren gulvvarme. Det gis også støtte til moderne styringssystemer, som for eksempel Smatrix fra Uponor.

– Det gjør godt for lommeboken, bo-komforten og miljøet å oppgradere til et nytt Smatrix kontrollsystem fra Uponor, forklarer Kåre Thorsen, produktansvarlig for inneklimaløsninger hos Uponor AS i Vestby.

– Med moderne styringssystemer oppnås en svært bra kontroll på temperaturen i ulike rom. Samtidig sparer man energi ved å holde en jevn, god og riktig temperatur i ulike rom. Har man allerede et anlegg for vannbåren varme i huset, så kan man også velge fritt hvilken varmekilde man ønsker å benytte. Varmepumpe, elektrisitet, pellets eller ved er alternativer som brukes i dag.

FRI MØBLERING

Fri møblering med Uponor vannbåren gulvvarme

Den jevne temperaturen sørger for trivsel og glede. Siden det ikke er varmeelementer på veggene unngår man risikoen for at barn, eller voksne for den saks skyld, utsettes for uhell. Det blir også lettere å holde rent når det er færre forstyrrende ting i rommet.

– Med gulvvarme slipper man også gammeldagse løsninger som avbrenner støv og avgir lukt, understreker Thorsen. Dagens moderne løsninger for vannbåren varme er svært gode og sikre. Uponor har levert slike løsninger siden tidlig på 70-tallet og det har vært en jevn og god utvikling frem til dagens gulvvarme og styringssystemer.

VARMEBEHOV OG KOMFORT 

Varmestyring med Uponor vannbåren gulvvarme

Det er viktig å huske at varmebehov og komfort er to forskjellige ting. Uponor Smatrix romreguleringssystem senker energiforbruket og ivaretar komforten. Det intelligente styringssystemet kan installeres på eksisterende anlegg med en universal aktuator. Denne er kompatibel med de aller fleste fordelere for gulvvarmesystemer på markedet.
– Universal aktuator og Smatrix romregulering leveres via de aller fleste rørleggere i Norge, forklarer Thorsen.

ENOVA-STØTTE

Enova gir støtte til energibesbarende tiltak i egen bolig. Det gjelder også oppgradering til ny eneribesparende teknologi, for eksempel en investering i nytt styringssystem i eksisterende gulvvarmeanlegg.

– Reglene for støtte til enøk-tiltak fra Enova har blitt enklere. Mens man før måtte søke på forhånd er det i de fleste tilfeller i dag nok å ta vare på kvitteringene slik at man kan sende inn søknaden i etterkant, forteller Thorsen.

FORDELER MED VANNBÅREN GULVVARME

  • Gulvvarme er et usynlig system som forenkler møbleringen. Man trenger ikke å ta hensyn til elementer på veggene.
  • Gulvvarme er komfortabelt for småbarn, som ofte leker på gulvet.
  • Gulvvarme forenkler rengjøringen. Det er ingen rør og elementer som samler støv, og gulvet tørker fort etter vask.
  • Gulvvarme gir et godt inneklima. Ingen fare for overoppheting eller oppvirvling av støv.
  • Gulvvarme er økonomisk med energismart teknologi i romreguleringssystemet.
  • Vannbåren gulvvarme gir fleksibilitet til å velge energikilde (strøm, varmepumpe, pellets, ved, etc.).

SPØR OSS I BADEMILJØ

Varme og energi - Finn bademiljøbutikkFor mer informasjon om Uponor gulvvarme, kontakt oss på Facebook eller ta kontakt med en av våre rørleggere. Se oversikten over hvilke Bademiljøbedrifter som jobber med varme og energiløsninger, eller spør din lokale bademiljøbutikk om de tilbyr installasjon av gulvvarme.

Se også www.uponor.no/vvs for teknisk informasjon.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.