Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Vannstoppsystem integrert i tappevannet hindrer lekkasje

Skrevet av
BADEMILJØ I SAMARBEID MED UPONOR

Kan jeg forlate boligen mens oppvaskmaskinen går?

- Tenk om det oppstår en vannlekkasje når det ikke er noen hjemme… Med vannstoppsystem integrert i tappevannsystemet, vil vanntilførselen automatisk stenge ved vannlekkasje. Med betjeningspanel, kan man dessuten enkelt stenge vannet når man forlater boligen, eller sette på en forsinkelse slik at oppvaskmaskinen kan kjøre ferdig programmet.

Tekst: Uponor | Bilder: Uponor

DRIFTSIKKER KVALITET

Dagens standard for Rør-I-Rør-system ble allerede satt i 1990, da Uponor PEX-rør i varerør ble introdusert på det norske markedet. Dette ble en pilot for dagens byggestandard for skjulte rørinstallasjoner. Nå har Uponor tatt vannskadesikkerhet til nye høyder, ved å integrere vannstoppsystem i sitt Rør-I-Rør-system for tappevann. Resultatet er et funksjonelt, brukervennlig og driftssikkert tappevannsystem, både i dag og i fremtiden.

Uponor Waterguard Vannstoppsystem hindrer lekkasje

FUNKSJON OG BRUK

Sensorer plasseres i soner hvor vannlekkasje kan oppstå, for eksempel ved kjøleskap med vanndispenser og isbitmaskin, under oppvaskmaskin eller vaskemaskin. Når en sensor kommer i kontakt med fuktighet, vil magnetventiler automatisk lukke og stenge vanntilførselen. Å ha vannstoppventil under oppvaskmaskin vil da hindre en eventuell lekkasje.

Betjeningspanelet for vannstopper monteres typisk ved utgangsdøren, slik at det er enkelt å stenge vannet på vei ut av boligen. Magnetventilene vil da stenge vanntilførsel, frem til du skrur på vannet igjen. Det finnes også en funksjon for forsinkelse, slik at vaskeprogrammer kan kjøre ferdig. Betjeningspanelet kan tilkobles alarmsystem, for ytterligere smidig betjening.

HYGIENE, LUKT OG SMAK

I Norge tar vi upåklagelig vannkvalitet nærmest for gitt i enhver kran vi benytter. Det forventes at springvann skal være rent og hygienisk, og helt upåvirket av lukt og smak. Uponor imøtekommer høyeste krav til hygienisk produksjon og kvalitet, og dette kommer tydelig frem i tester gjort av blant annet RISE, som nylig har gjennomført en inngående analyse av ledende PEX-rør-leverandører. 


SINTEF-GODKJENT

Uponor Tappevannsystem PEX med alle inngående komponenter er godkjent av Sintef. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-rørlegger for pristilbud og installasjon av Uponor Tappevannsystem for ditt prosjekt.

Se film om Uponor Waterguard Vannstoppsystem på Youtube

Sintef-godkjent tappevannsystem fra Uponor

FORDELER MED VANNSTOPPSYSTEM:

  • Vanntilførselen stoppes automatisk når en sensor oppdager fuktighet
  • Stenger vannet når ingen er hjemme
  • Kan integreres med andre bygningsautomatiseringssystemer
  • Ubegrenset antall sensorer kan tilkobles
  • Enkel installasjon direkte på Uponor PPM Fordeler
  • Magnetventilene kan åpnes via koblingsboksen hvis de er stengt på grunn av for eksempel strømbrudd

Om forfatteren

BADEMILJØ I SAMARBEID MED UPONOR

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.