Skrevet av
Bademiljø

Snart må du gjøre noe med oljefyren

I år 2020 blir det høyst sannsynlig forbudt med oljefyring med fossilt brennstoff. Så hva gjør du? Er du smart, installerer du en luft til vann varmepumpe. Da sparer du både penger og miljø, og du kan få støtte fra Enova.

Det finnes forskjellige typer pumper, og det er helt nødvendig at du velger en som passer din bolig. Kom innom Bademiljø, så hjelper vi deg å finne den riktige løsningen.


ØKONOMISKE FORDELER
Energi til boligoppvarming og varmtvann representerer ca. 70 % av det totale energibehovet i en bolig. Med en luft til vann varmepumpe kan du dekke brorparten av behovet. Pumpen har en levetid på ca. 15 år og nedbetales som regel i løpet av 6-10 år levetid – deretter er det netto besparelse.


ULIKE MODELLER
Det finnes flere muligheter innenfor varmepumper. Det er viktig å finne en varmepumpeløsning som passer for ditt behov. Bademiljø har laget en enkel varmepumpeveileder, som hjelper deg til å finne et forslag til løsning for din bolig. Se vår varmepumpeveileder.


MILJØVENNLIG
En luft til vann varmepumpe gir ingen utslipp og sørger samtidig for et bedre inneklima i boligen.


flexoTHERM luft/vann varmepumpe fra Vaillant

STØTTE FRA ENOVA
Investerer du i en luft til vann varmepumpe, er du også berettiget til tilskudd fra Enova. Du kan få tilbake opptil 25 % av totalkostnaden, maksimalt kr 30 000.


FORBUD MOT OLJEFYRINGI 2020
I juni 2012 vedtok Stortinget klimaforliket der man går inn for et forbud mot fyring med fossil energi i 2020. Nåværende regjering med Høyre og Fremskrittspartiet har bekreftet i Regjeringserklæringen at de står fast ved det varslede forbudet.


BADEMILJØ HJELPER DEG
En varmepumpe må installeres av fagfolk, og Bademiljøs rørleggere har montert varmepumper i mange år. Men før du kommer så langt, er det viktig at du velger riktig
varmepumpe. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljøbedrift, så får du den hjelpen du trenger.

 

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.