Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Alle fuger små de er bilde

Hvilke fuger skal jeg velge til badet?

Du har valgt fliser, men hvilken fug skal du velge? Det er noen ting det kan være lurt å tenke på.

Det er både estetiske og vedlikeholdmessige hensyn å ta når du skal velge fuger til badet. Hva du synes er vakrest og hvilken type holder lengst. Generelt kan man si at mørke fuger holder seg lengre enn lyse fuger fordi den er mindre sensitiv når det gjelder fargeforandring og smuss. Det finnes egne rengjøringsmidler for fug, og spesielt når du har valgt lyse fuger er det lurt å gi den en overhaling med noen års mellomrom.

Estetisk sett er det som regel vakrest med fuger som ligger så nær flisfargen som mulig. Hvite fliser med hvite fuger er lekkert, mens andre ganger ønsker man å gjøre et poeng av rutemønsteret som dannes når fargene ikke er like. For eksempel ved bruk av metrofliser vil mange velge fuger som står i kontrast til flisene.

Som et alternativ til den vanlige sementfugen finnes det nå en ny type epoxyfug, Spectralock. Den er fullstendig vedlikeholdsfri og holder fargen år etter år. Den finnes i et utvalg på over førti farger, og for den spesielt interesserte finnes det til og med selvlysende varianter. Spectralock koster litt mer enn vanlig fug, men du trenger aldri å bytte den ut eller bruke penger på dyre vedlikeholdsprodukter.

Bredden på fugen er også noe du må gjøre deg opp en mening om, du kan ha tynne eller brede fuger. Tynne, mørke fuger er det utvilsomt minst vedlikehold med, men med dagens fine rengjøringsprodukter og epoxyfug som Spectralock, er det kanskje først og fremst en smakssak hva du velger. Det viktigste å tenke på når det gjelder fug er nettopp å huske å tenke på det, slik at du ikke ender med å ta en spontanavgjørelse på farge, størrelse og materiale. Fuger har blitt et viktig element i dine designvalg på badet. Lykke til!

 

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.