Alle fuger små de er bilde

Hvilke fuger skal jeg velge til badet?

Du har valgt fliser, men hvilken fug skal du velge? Det er noen ting det kan være lurt å tenke på.

Det er både estetiske og vedlikeholdmessige hensyn å ta når du skal velge fug. Hva du synes er finest og hvilken type holder lengst. Generelt kan man si at mørk fug holder seg lengre enn lys fug, fordi den er mindre sensitiv når det gjelder fargeforandring og smuss. Det finnes egne rengjøringsmidler for fug, og spesielt når du har valgt en lys fug er det lurt å gi den en overhaling med noen års mellomrom.

Estetisk sett er det som regel finest med fug som ligger så nær flisfargen som mulig. Hvite fliser med hvit fug er lekkert, mens andre ganger ønsker man å gjøre et poeng av rutemønsteret som dannes når fargene ikke er like. For eksempel ved bruk av metrofliser vil mange velge en fug som står i kontrast til flisene.

Bredden på fugen er også noe du må gjøre deg opp en mening om, du kan ha tynne eller brede fuger. Tynne, mørke fuger er det utvilsomt minst vedlikehold med, men med dagens fine rengjøringsprodukter, er det kanskje først og fremst en smakssak hva du velger. Det viktigste å tenke på når det gjelder fug er nettopp å huske og tenke på det, slik at du ikke ender med å ta en spontanavgjørelse på farge, størrelse og materiale.

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.