Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA
Gå til hovedside for: HAGE OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Oras Safira kjøkkenbatteri Bademiljø

Skrevet av
Bademiljø

5 Ting du bør tenke på før du velger kjøkkenbatteri

Blandebatteri til kjøkken, også ofte omtalt som kjøkkenbatteri, kjøkkenkran eller kjøkkenarmatur, finnes i mange varianter. En kjøkkenkran benyttes ofte i løpet av en dag, og det er derfor viktig at den er både funksjonell og av god kvalitet. Vi har laget en liste over hva du bør tenke på når du velger blandebatteri til kjøkkenet!

1 KJØKKENBATTERI MED HØY ELLER LAV TUT

På kjøkkenet er det viktig at det er god plass under kjøkkenkranen. En kran med høy tut er for eksempel praktisk når du skal fylle og skylle store gryter og panner.

Oras Safira kjøkkenbatteri høyde tut bademiljø

Oras Safira med 1 høy tut eller 2 lav tut

2 KJØKKENBATTERI MED UTTREKKBAR TUT

En uttrekkbar tut lar deg fylle de største grytene enkelt og gjør rengjøringen av kjøkkenet hurtigere. Ved å velge kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut får du stor bevegelsesfrihet ved kjøkkenvasken fordi tuten sitter høyt, er svingbar og har en praktisk uttrekksfunkjson.

Bademiljø kjøkkenbatteri uttrekkbar tut

1 Axor Citterio | 2 Hansgrohe Metris 320 | 3 Tapwell EVO285 | 4 Tapwell EVO185 | 5 Oras Aventa 

3 KJØKKENBATTERI MED AVSTENGING FOR OPPVASKMASKIN

Ofte kommer et kjøkkenbatteri i to modeller, en med og en uten avstenging for oppvaskmaskin. Du kan selv velge om du vil ha separat stoppekran eller blandebatteri med en stengefunksjon. For selv om det er ganske vanlig med stoppekran for oppvaskmaskin på nye kjøkkenkraner, betyr ikke det at du må ha stoppekranen der. Det er mange som har denne plassert under vasken – kanskje til og med uten å være klar over det?

Fordelen med å ha stoppefunksjon på kjøkkenkranen er at den er lett tilgjengelig, og enklere å huske på – istedenfor at kranen er gjemt bak søppelbøtter, Zalo-flasker, oppvaskmaskinpulver og plastposer.

oras Safira kjøkkenbatteri avstenging Bademiljø

Oras Safira med sidegrep og avstenging for oppvaskmaskin

Noen mener at et kjøkkenbatteri med innebygget avstengingsventil skjemmer kranens design. Både Oras og Damixa har elektroniske avstengingsventiler som ikke er en del av kranen, disse kan monteres separat og plasseres på et diskret sted.

Bademiljø elektronisk avstenging Oras Damixa

1 Elektronisk avstegningsventil fra Oras | 2 Den elektronsike avstengingsventilen fra Damixa er en lekker og diskret knapp, som gjør det enkelt å benytte avstengingen. Den lukker seg automatisk etter 3 eller 12 timer, og kan brukes til alle kjøkkenbatterier som har behov for avstenging.

4 GREP

Det er ikke nødvendig å velge mellom funksjonalitet og estestikk – form kan følge funksjon. I vår tid med åpne kjøkken- og stueløsninger er kjøkkenkranen ikke bare praktisk, men også vakker og dekorativ. Hva du ønsker av grep kommer litt an på stilen du ønsker på kjøkkenbatteriet ditt. Uansett har vi et stort utvalg av kjøkkenbatterier med ulik betjening, både ettgreps, togreps, hybridversjon, touch og berøringsfri.

For hyppig matlaging og riktig håndtering av mat, kan det være smart å ha en kjøkkenkran som enkelt kan åpnes og stenges uten berøring, eller med et lite enkelt trykk. Alessi Sense by Oras kombinerer estetikk og bærekraftig teknologi. Et menneskelig touch er nemlig alt som skal til!

Oras Alessi kjøkkenbatteri touch Bademiljø

Vil du ha både i pose og sekk? Kjøkkenbatteriet Optima fra Oras er en praktisk og stilig hybridkran. I tillegg til den berøringsfrie funksjonen, som lar deg vaske hendene under kranen på en både hygienisk og praktisk måte, har den to enkle hendler for varmt og kaldt vann. Den mest avanserte modellen har også et digitalt vanntemperaturdisplay som viser gradene på vannet, og som advarer deg hvis vanntemperaturen er høyere enn 42 grader. 

Oras Optima kjøkkenbatteri hybrid Bademiljø

Kjøkken handler om god arbeidsflyt og enkel betjening. Hvis arbeidsflyten går uforstyrret, opplever vi de daglige gjøremålene som hyggelige. Hansgrohe holder derfor en knapp på knapper som gjør hverdagen enklere. Metris® Select 320 armaturet har både den smarte Select-teknologien og uttrekkbar tut. Uttrekksfunksjonen med ergonomisk design gir stor bevegelsesfrihet og med Select-knappen på tuten slår du enkelt og presist av og på vannet.

Hansgrohe Metris kjøkkenbatteri select m_uttrekk bademiljø

5 OVERFLATER

Det finnes andre overflater enn forkrommet. Flere av armaturleverandørene produserer blandebatterier i ulike overflater. Hos Axor kan du eksempelvis velge melom hele 15 polerte eller børstede, standardiserte spesialoverflater.

Tapwell Evo kjøkkenbatterier overflater Bademiljø

Overflaten setter tonen og følelsen på kjøkkenet ditt. Tapwell gir deg muligheten til å velge blant flere spennende overflater. Visste du at overflatene Rose gold, white gold og honey gold får sin glans av 2-3 % ekte gull? Se kjøkkenbatteriene fra Tapwell her.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.