Vannskade. Foto.

Skrevet av
Bademiljø

Forsikring dekker ikke alle vannskader

Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem. I fjor var 2700 av disse grunnet utette våtrom, hvor 500 skyldtes dårlig håndtverk. Dessverre dekker de færreste forsikringer dårlig utført arbeid og vedlikehold på badet. Så hva gjør du? Satser du på at det ikke skjer deg?

Når forsikringsselskapene måtte ut med nesten 2,3 milliarder kroner i erstatninger i 2013, er det lite som tyder på at du aldri vil bli utsatt for vannlekkasjer. I følge Finans Norge har antall vannskader økt kraftig de siste årene, og det er langt mer sannsynlig at uønsket vann finner veien inn i boligen din enn at uvelkomne gjester bryter seg inn.

Men selv om forsikringsselskapene punger ut store summer hvert år, er boligeier som ofte sitter igjen med skjegget i postkassa. Det er nemlig mange vannlekkasjer der årsaken ikke dekkes av vanlige innbo- og husforsikringer.

Håndverk og vedlikehold er ditt ansvar

Som en tommelfingerregel sier man at skader som skyldes sprukne vannrør er dekket av forsikringen. Skadet eller manglende membran, kondens og lekkasjer i overgang mellom membran og sluk dekkes som oftest ikke. Årsaken er ikke alt for komplisert. Skadene som oppstår her skyldes nemlig manglende vedlikehold eller dårlig utført håndverk. Dét er ditt ansvar å sørge for at dette er i orden – ikke forsikringsselskapet sitt.

Som et resultat kan skader på relatvt nye bad også falle utenfor forsikringens dekning. Feil på materialer, konstruksjon og montasje er ikke noe du får utbetalt penger for med det første. Har du kjøpt ny bolig i god tro om at alt er i orden, og det da viser seg at tidligere eiere fikk badet pusset opp av useriøse håndverkere, kan overraskelsen bli stor.

Norges eneste 10-års garanti på tette bad

Som eneste aktør i Norge tok derfor Bademiljø grep og lanserte en 10 års garanti på tette bad allerede i 2006. Medlemsbedriftene som kunne tilby totalenterprise på oppussingsarbeidet ble sertifisert for å bygge Garantibad.

Uten en slik garanti er det du som boligeier som har bevisbyrden dersom vannlekkasjen faller utenom forsikringen. Du må kunne bevise hva som ble gjort galt, og hvem som gjorde det. Ved å velge 10-års garantien til Bademiljø slipper du bevisbyrden – de dekker rett og slett det forsikringen din ikke dekker.

"Vi garanterer for det mest usikre, det du er mest redd for skal skje"

– Vi garanterer for det mest usikre, det du er mest redd for skal skje, nemlig at gulv og vegger er tette. Mange forbrukere er nok ikke klare over at forsikringene deres for eksempel ikke dekker lekkasje mellom memebran og rør. Her har vi gått inn og sagt at hvis ikke forsikringsselskapene tar risikoen, så gjør vi det. Vi mener at jobben vi utfører er såpass god at vi tar den risikoen med glede, sier fagansvarlig, Olav Råken.

Det er derfor ikke uten grunn at forsikringsselskapene, så vel som bransjeorganisasjonene anbefaler alle å bruke seriøse håndverkere med orden i økonomien og de riktige godkjenningene når de skal pusse opp badet. Hos Bademiljø er du både garantert et flott bad og tryggheten du ønsker.

Her finner du oversikt over hvilke Bademiljø-medlemmer som tilbyr 10-års tetthetsgaranti

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.