Varmepumpe fra Vaillant. Foto.

Skrevet av
Bademiljø

Oljefyring forbys-dette gjør du

Installer en luft-til-vann varmepumpe allerede nå, så er du godt forberedt til det mest sannsynlige forbudet som vil bli innført mot oljefyring i 2020.

For overkant av fire år siden ble det vedtatt i Stortinget klimaforliket at man skal gå inn for et forbud mot fyring med fossile brennstoffer i 2020. Den nåværende regjeringen med Høyre og FrP har også bekreftet i Regjeringserklæringen at de står fast ved det varslede forbudet. Det vil si at om overkant av tre år vil du ikke få lov til å fyre med olje i hjemmet lenger.


INSTALLER VARMEPUMPE
Derfor bør du være føre var og installere en varmepumpe i hjemmet nå. Energi til boligoppvarming og varmtvann representerer cirka 70 prosent av det totale energibehovet som er i et typisk hjem. Om du da monterer en luft-til-vann varmepumpe, kan du dekke brorparten av dette behovet.

Det finnes flere ulike typer, og det er helt nødvendig at du velger en pumpe som passer din bolig. Bademiljø har laget en enkel varmepumpeveileder, som hjelper deg til å finne et forslag til løsning for din bolig. 

Se vår varmepumpeveileder.flexoTHERM luft/vann varmepumpe fra Vaillant

 

SPAR FLERE TUSEN KRONER
Uansett om du har oljefyring i et vannbårent system eller om du har elektriske panelovner, vil du kunne spare flere tusen kroner i året på å bytte over til en varmepumpe. I tillegg til det har pumpen en levetid på cirka 15 år og vil være nedbetalt i løpet av 6-10 år. Det gir deg minst fem år med kun netto besparelse. Siden luft-til-vann varmepumper også er et svært miljøvennlig alternativ, er man berettiget tilskudd fra Enova. De dekker opptil 25% av totalkostnaden inntil 30 000 kroner.


BADEMILJØ HJELPER DEG
En varmepumpe må installeres av fagfolk, og Bademiljøs rørleggere har montert varmepumper i mange år. Men før du kommer så langt, er det viktig at du velger riktig varmepumpe. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljøbedrift, så får du den hjelpen du trenger.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.