En ny type hygiene bilde

Skrevet av
Heidi

En ny type hygiene

I Japan er det den reneste selvfølge og nå kommer Norge etter. Hjertelig velkommen dusjtoalett!

Nordmenn bruker over to timer hver uke på toalettet. Vi er både hygiene og komfortorienterte. Hvorfor er det da fortsatt få som foreløpig velger dusjtoalett? Tar det større plass? Og hvordan fungerer et dusjtoalett, egentlig?

Kort fortalt er det snakk om toalett med innebygd bidét. Man blir vasket ren med temperert vann og deretter fønet tørr etter endt økt. Det virker kanskje fremmed å bli vasket med vann på toalettet, men erfaring viser at de fleste som prøver det, etterhvert synes det er en behagelig måte å bli ren på. Et eget luftavsug sørger i tillegg for å fjerne vond lukt.

Geberit er produsent av dusjtoalettene AquaClean, og sier selv om produktet at det gir deg en følelse av friskhet og renhet som ikke kan sammenlignes med noe annet. Modellen Geberit AquaClean Sela er laget av den kjente arkitekten og designeren Matteo Thun. Takket være god design ser det ut som et helt vanlig toalett og passer diskret inn i hvilket som helst bad. Designet er basert på estetikken til det usynlige og alle tilkoblinger for strøm, vanntilførsel og feste for veggheng er integrert i keramikkskålen. Aqua Clean ser altså ut som hvilket som helst, lekkert toalett anno 2014. Bare se selv, i bildeserien under.

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.