Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA
Gå til hovedside for: HAGE OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Kjøkkenbenk. Foto.

Husk på dette når du velger kjøkkenvask

Valg av kjøkkenvask er minst like viktig som valg av servant til badet, bare tenk på hvor ofte du faktisk bruker den. Både design og funksjon må innfri, heldigvis er det mange flere valg enn de fleste er klar over. Kjøkkenvasker kommer nemlig i over hundre varianter og størrelser. Hvilken har du lyst på og hvilken trenger du?

Det første du må spørre deg er ”hvordan bruker jeg kjøkkenet mitt?”. Dette vil i sin tur avhenge av hvordan du lever. Er dere en stor husholdning med mange i familien? Da kan det kanskje være nyttig med to kummer slik at flere kan jobbe sammen. Er du glad i matlaging kan en vask med skyllekurv til grønnsaker og skjærefjøl være nyttig tilbehør. Vil du håndvaske store kjeler og stekeplater er det viktig at kummen er både bred og dyp nok. Og har du fin krystall og andre skjøre glass og serviser du håndvasker, kan det være smart å velge et stort avrenningsfelt ved siden av kummen. Vasker du for det meste alt i oppvaskmaskin, erkanskje en enkel kum alt du trenger. Da frigjør du også benkeplass. 

Sørg uansett for en stor oppsamlingsrist med en enkel løfteanordning. Denne samler rusk og rask og du unngår at vasken tetter seg. En praktisk løsning for alle, uavhengig av de ovenstående valgene.

Det er også et spørsmål om størrelse. Hvis du har et 60 cm bredt underskap kan du for eksempel ikke ha to store kummer. Og er du flink til å kildesortere, men synes bøttene tar vel mye plass under vasken? Da er det fint å vite at det finnes kjøkkenvasker med rørsystemer som bygger mindre og gir rom for alle sorteringsbøttene dine. 

Det går altså fint an å kombinere praktiske løsninger i kjøkkenvasken med fin design. Lykke til med valget!

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.