Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Slik tegner du drømmebadet bilde

Skrevet av
Bademiljø

Slik tegner du drømmebadet

Ved hjelp av ny teknologi kan du bestemme hvordan ditt nyoppussede bad kommer til å se ut før du har tatt i så mye som en porselensflis. Moderne tegneprogrammer er ikke bare spennende – med god planlegging får du også et kvalitetsbad du vil sette pris på i mange år fremover.

Mange ønsker seg følelsen av et luksuriøst hotellbad når de skal pusse opp. Fem stjerners design og komfort. Frittstående badekar midt i rommet, glassvegg mellom bad og soverom, fem kvadratmeter dusj. Listen over kreative løsninger er lang. Men skal du ha et funksjonelt bad, pusset opp innenfor budsjett som du fortsatt trives med om 10 år, kommer du ikke unna god planlegging.

Heldigvis finnes det en rekke tegneprogrammer på nett der du selv kan tegne drømmebadet ditt. Går du til en seriøs rørlegger, har også de fleste profesjonelle programmer der dere sammen kan komme frem til en løsning som matcher både visjon, lommebok, og ikke minst hva som praktisk lar seg gjennomføre. For den største delen av oppussingsarbeidet er den du ikke ser – gjemt bak flisvegger, badekar og dusj.

Gode håndverkere finner gode løsninger

Det første du bør gjøre før du bestemmer deg for hvordan badet skal bli, er å finne en rørleggerbedrift som er godkjent av Fagrådet for Våtrom. De vet hvordan arbeidet skal utføres, kan regne seg frem til hva det vil koste deg, hvilken planløsning som lønner seg og hvilke produkter du bør bruke. I tillegg kan de dokumentere at arbeidet som blir utført er gjort etter gjeldende normer, regler og forskrifter.

Selv om du har en idé om hvordan sluttresultatet blir, kan det være vanskelig å se for seg ulike løsninger uten nøyaktige tegninger. Eksisterende løsninger setter selvfølgelig føringer for hvor omfattende oppussingen blir, men klarer du å formidle akkurat hvilke behov og forventninger du har, er det større sannsynlighet for at du blir fornøyd. Et flott bad er et resultat av god kommunikasjon og godt håndverk.

 

Tegner badet akkurat slik du vil

Går du til en av Bademiljøs medlemsbedrifter slipper du å bekymre deg for egne tegneferdigheter og manglende kunnskap om rør og vann. De aller fleste tegner det for deg – inkludert baderomsmøbler, fliser og anbefalt planløsning. Tegneprogrammet spiller også en viktig rolle for å oppfylle dokumentasjonskrav. Du får beskrevet tekniske løsninger og planlagt byggemetoder.

Basert på hva du allerede har, kan du få et realistisk bilde på hvordan badet kan bli. Med god planlegging, nøyaktige tegninger og spisskompetanse på bad, oppfyller Bademiljø drømmen. Og badet – det kan du skryte av at du har vært med å tegne selv.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.