Gå til hovedside for: Produkter
Gå til hovedside for: BADEROM
Gå til hovedside for: KJØKKEN OG VASKEROM
Gå til hovedside for: INNEKLIMA OG UTEMILJØ
Gå til hovedside for: VARME OG VARMTVANN
Gå til hovedside for: Pusse opp badet
Gå til hovedside for: Finn din stil
Gå til hovedside for: Varme & Energi
Boblebad-massasjekar-vikingbad-bademiljo

Skrevet av
Bademiljø

Utendørs massasjekar og boblebad – hvilket kar passer deg?

Massasjebad, boblebad eller utendørs spa – kjært barn har mange navn. Ofte brukes uttrykkene litt om hverandre selv om de egentlig beskriver ulike typer kar. Vi gir deg noen gode råd på veien til å finne massasjekaret som passer deg best.

Massasjekar eller boblebad – hva er egentlig forskjellen?

Utendørs massasjekar fra Vikingbad

Et massasjebad, eller massasjekar, er et stort badekar utstyrt med dyser for hydroterapi og blir ofte kalt for boblebad eller jacuzzi. Det finnes både innen- og utendørs varianter. Utendørsvarianten står gjerne fritt eller er nedsenket i terrassen. Hvert sete har vanligvis flere massasjedyser som masserer musklene og gir god punktmassasje. Det varme vannet øker blodsirkulasjonen og kroppstemperaturen samtidig som det åpner porene i huden. Intensiteten i dysene kan justeres etter hvor kraftig massasje du ønsker. Antall dyser varierer fra modell til modell, og ofte leveres massasjebadene både med luft- og vannmassasje. I tillegg er setene ofte designet ulikt for å oppnå den beste badeopplevelsen.

Boblebad er nok den mest brukte betegnelsen på folkemunne, men er i realiteten et badekar med integrerte luftdyser eller luftmassasje. Dysene blåser stråler av luft i vannet og gir en behagelig massasje mot rygg, sete og lår. Disse luftdysene gir ikke direkte massasje, slik som dysene i et massasjebad gjør. 

Fordeler med et utendørs massasjekar:
Det er mange fordeler ved å kunne nyte et utendørs massasjebad. Badet gir en avslappende og oppfriskende opplevelse og kan være et naturlig samlingspunkt for venner og familie. Her kan du finne roen etter lange arbeidsdager, mens de små i familien kan leke og kose seg. Massasjekaret har også andre helsebringende effekter som: 

 • Reduserer stress
 • Lindrer leddsmerter
 • Økt blodsirkulasjon
 • Restituerende
 • Følelse av velvære
 • Økt livskvalitet

Den friske luften gjør også godt, mens det varme vannet og massasjepunktene jobber med kroppen. Med enkelt vedlikeholdsprogram, vil massasjebadet stå temperert, bakteriefritt og klart til bruk når en måtte ønske å bruke det.

Hva bør en tenke på ved kjøp av et utendørs massasjebad?
Massasjebadet må stå på en vannrett og jevn overflate som tåler en vekt på 500 kg pr kvadratmeter. Man må ha fast strømtilkobling fra sikringsskapet med jordfeilbryter som settes opp av en autorisert elektriker. Karet kan fylles med en hageslange, og det er derfor ikke behov for vanntilkobling. Det er viktig å huske på og plassere massasjebadet slik at man har tilgang til utstyrsrommet. Det er også veldig viktig å sikre massasjebadet, slik at ikke barn eller voksne faller uti. 

Hvilket massasjekar passer deg?
Vi har et stort utvalg av massasjekar i ulike prisklasser med fantastiske massasjefunksjoner. Vi forstår at det kan være vanskelig å vite hvilken modell man bør velge, og har derfor satt opp en guide for å gjøre prosessen litt enklere.

 • Allrounderen:

Dette massasjekaret passer for de fleste. Det runde designet gir god bevegelsesfrihet, og er en rimeligere modell for dem som vil nyte et massasjebad. Selv om dette er et kar de fleste kan unne seg, er det fortsatt godt utstyrt. Passer perfekt til fire til fem personer. 

Viking II utendørs massasjekar fra VikingbadVikingbad Viking II  6136161 og 6135005.

 • For den romantiske:

Utendørs massasjekar med LED-lys og vannfall fra Vikingbad

Se for deg å romantiske kvelder under stjernene. Denne modellen er for to til tre personer og er beregnet for par som ønsker et litt mindre utespa. Inkludert LED-lys og vannfall som skaper en romantisk og flott visuell opplevelse. 

Aurora III utendørs massasjekar fra Vikingbad

Vikingbad Aurora III 6135029 og 6135031

 • For den bevisste:

Disse karene passer deg som vil ha luksus, men som ikke trenger den dyreste modellen. Med opptil 51 dyser skapes det god massasjeeffekt. LED-lys og vannfall skaper også en spesielt fin opplevelse i skumringstimene. Vil du skru det opp et hakk, kan modellene nedfor også leveres med stereosystem. Passer opptil syv personer. 

Regal II og Legend II utendørs massasjekar fra Vikingbad

Vikingbad Regal II 6135007 og 6135012, Vikingbad Legend II 6135016 og Vikingbad Legacy II 6135023

 • For storfamilien:

Trenger du et massasjekar med ekstra god plass? Med 234 cm og plass til opptil syv personer passer disse karene perfekt for deg som har en stor familie eller liker å ha mange venner på besøk. Med LED-lys og vannfall, og muligheter til å velge med stereosystem. 

Heritage II og Tradition II utendørs massasjekar fra Vikingbad

Vikingbad Heritage II 6136135 og 6136133, og Vikingbad Tradition II 6135025.  

 • For den eksklusive:

Utendørs massasjekar for den eksklusive fra Vikingbad

Er du ute etter optimal komfort, plass og luksus? Disse massasjekarene har god sittekomfort og setedybde, samt et spesialdesignet bistrobord som kan fjernes ved behov. Modellene har LED-lys i nesten alle dyser i massasjebadet, med vannfall, samt trapp, koppholdere og luft- og vannregulatorer. Både skall og kabinett er av ekstremt solid materiale, og kabinettene kan i tillegg males med akrylmaling. Her har du virkelig muligheter for individuelle tilpasninger for både kropp og omgivelsene rundt.

Vikingbad Corfu 6135034 og Vikingbad Belize 6135036.

 

Se alle massasjekarene her. Ta kontakt med oss på Facebook eller ta turen innom en av våre butikker, så hjelper vi deg med å finne det karet for deg. Følg oss gjerne på Instagram for mer baderomsinspirasjon.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.